Big Brotherista suuren luokan skandaali Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa parhaillaan käynnissä olevasta julkkisten Celebrity Big Brother -kilpailusta on kehkeytynyt niin suuri skandaali, että jopa maan johto pääministeri Tony Blairia myöden on joutunut ottamaan siihen kantaa. Tapaus rasittaa jo Britannian ja Intian poliittisia suhteita.

Intian johtoa rauhoittaakseen Blair tuomitsi antamassaan lausunnossa rasismin sen kaikissa muodoissa. Lausunto ei enää kyennyt kuitenkaan rauhoittamaan kiistaa, joka ylittää siis jo maiden rajoja.

Kaikki sujui kilpailussa pääosin hyvin, kunnes kisassa mukana oleva Bollywood-tähti Shilpa Shetty joutui rasistisen sanailun kohteeksi aiemmin tällä viikolla. Häntä nimiteltiin jopa koiraksi ja hänen väitettiin asuvan slummissa ja toivovan olevansa valkoinen. Shetty tyrmistyi sanallisesta iskusta niin, että alkoi itkeä.

Nyt tapaus Britanniassa ykkösuutinen. Ohjelmaa esittävä kanava on saanut kymmeniätuhansia valituksia, ja Shettyä kaltoin kohdelleet kilpailijat ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Kanavan edustajat ovat ilmoittaneet lehdistötiedotteella, ettei BB-talossa ole ilmennyt lainkaan rasismia. Väitteistä huolimatta ohjelman yksi pääsponsoreista on tänäään vetäytynyt ohjelman yhteistyöstä.