American Idol -suosikki putosi – syömälakko loppui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen American Idol -kilpailussa nähtiin käynnissä olevalla kuudennella tuotantokaudella kilpailija Sanjaya Malakar, joka aiheutti eniten kohua koko ohjelman historiassa. Tämä erikoislaatuinen persoona aiheutti keskustelua jopa valtionjohdossa saakka, mutta nyt nousevan tähden matka kisassa on päättynyt putoamiseen.

17-vuotiaan Sanjayan menestystä puitiin päivittäin myös valtakunnallisissa uutislähetyksissä ja keskusteluohjelmissa. Kilpailun finaalivaiheiden surkeimmaksi laulajaksi nimetty Malakar putosi kisasta keskiviikkona yleisöäänien perusteella. Hänen menestyksensä jakoi amerikkalaiset kahtia puolustajiin ja vastustajiin, ja vastustajien joukko osoittautui nyt suuremmaksi.

Sanjaya purskahti itkuun kuullessaan putoamisestaan. Hänen lauluesityksiään kuvattiin amerikkalaismedioissa esimerkiksi sanoilla epävakaa, epätodellinen, mahdoton kuunnella ja laulava elefanttimies. Yleisö äänesti hänet kuitenkin jatkoon kerta toisensa jälkeen, ja muodosti Sanjayasta todellisen ilmiön. Nyt American Idol 2007 -kilpailun ennakkosuosikkeina ovat LaKisha Jones ja Blake Lewis.

Eräs ryhmä ilmoitti toissa viikolla olevansa syömälakossa niin kauan, kunnes Malakar putoaa kisasta. Nyt hekin voivat huokaista helpostuksesta ja jatkaa syömistä.