Suuri hiphop-tapahtuma elokuussa Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuri hip hop -kulttuurin ilmaistapahtuma valtaa Helsingin elokuussa. East Side Summer Jam järjestetään KontuFestareiden yhteydessä 17. – 18. elokuuta ja siihen sisältyy kolme erillistä tapahtumaa.

Tapahtumat esittelevät kattavasti eri hip hop -kulttuurin osa-alueita. Edustettuina ovat muiden muassa dj:t, breakdance, räp ja beat boxing. Ohjelma käynnistyy perjantaina 17.8. Tauko Jam 3 –tapahtumalla, jossa kilpaillaan Skandinavian ja Baltian parhaan yksilöbreikkarin tittelistä.

Ohjelma jatkuu saman päivän iltana UK B-boy Championships Warm Up -tapahtumalla Helsingin keskustassa ja huipentuu lauantaina 18.8. KontuFestareilla järjestettävään suureen ulkoilmatapahtumaan, jossa ryhmät kilpailevat pääsystä lokakuussa Iso-Britanniassa järjestettävään UK B-boy Championships -finaaliin.

UK Champs on alan arvostetuin koitos, joka vuosittain kerää maailman parhaat breakdance-osaajat yhteen kilpailemaan lajin epävirallisesta maailmanmestaruudesta.

Tapahtumassa vierailevat mm. maailmankuulut DJ:t Renegade (UK) ja Hooch (UK), Euroopan tämän hetken ehdottomasti arvostetuin breakdance osaaja B-boy Mouse (UK) sekä yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista hip hop kulttuurin nimistä, breakdancen isäksikin joissain yhteyksissä kutsuttu legendaarinen Crazy Legs (Rock Steady Crew / USA).

Kotimaisista artisteista lauantaina ulkoilmatapahtuman kahdella eri lavalla nähdään mm. Paleface, Notkea Rotta, Jontti & Shaka, DJ Mobster, Cheddar, Jii-Jii erikoisvieraineen sekä Juno. Lisää esiintyjiä julkistetaan elokuun alussa.

Toista kertaa järjestettävä suurtapahtuma on yleisölle ilmainen. Viime vuonna East Side Summer Jamissa ja KontuFestareilla vieraili noin 12.000 kävijää.

Uusimmat