Harry Potter ja Feeniksin kilta

Elokuvat · Stara.fi

Harry Potter on taas täällä! Kovasti odotettu Harry Potter ja Feeniksin kilta saa ensi-iltansa teemaan hyvin sopivasti perjantaina 13. heinäkuuta. Harry, Hermione ja Ron joutuvat tällä kertaa taistelemaan Voldemortin lisäksi myös taikaministeriötä vastaan.

Taikaministeri Cornelius Toffee ei halua tunnustaa, että hän-jonka-nimeä-ei-mainita on palannut. Pian Tylypahkassa alkaa tapahtua kummia, kun opettajia ja jopa kunnianarvoinen rehtori Albus Dumbledore erotetaan tehtävistään ja tilalle nimitetään vainoharhainen Dolores Pimento. Voldemortin torjuminen jää siten Harry ja hänen kokoamansa armeijan tehtäväksi. Onneksi taustavoimat pitävät Harrya yhä silmällä.

Päätarinan lisäksi sivujuonteena nähdään hieman aikaisempia elokuvia romanttisempaa materiaalia, kun Harry ja Cho Chang pääsevät hieman eteenpäin orastavassa suhteessaan. Kyse on kuitenkin vain muutaman minuutin kohtauksesta.

Elokuvan tarina on varsin onnistunut ja se toimii sujuvasti myös niille, jotka eivät ole Potter-kirjoja vielä lukeneet. Ohjaaja David Yates tekee näyttävää jälkeä ja pysyy edellisten Potter-leffojen kanssa hyvin samoilla turvallisilla linjoilla. Värimaailma on pääosin kylmän sinisävyinen, mutta jästimaailmassa nähdään myös hieman lämpimämpää kuvaa.

Pääosassa nähtävä kolmikko Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson alkavat olla jo hieman ylikasvaneita lapsivelhojen rooleihin, mutta tutut kasvot on helppo sisäistää. Grintin äänenmurros tuo hahmoon mainiota lisäsävyä, oli se harkittua tai ei.

Kokonaisuutena Harry Potter ja Feeniksin kilta on varsin onnistunut jatko-osa, joka viihdyttää myös varsinaisen kohderyhmän ulkopuolella. Elokuvan kohokohta oli upea taistelukohtaus, jossa Harry ja Voldemort mittelevät ministeriössä.

Genre: Fantasia/seikkailuOhjaus: David YatesPääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma WatsonEnsi-ilta: 13.7.2007Kesto: 2:21

Pisteet 4/5