Simpsonit voittivat domainkiistan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatioperhe Simpsonit singahtaa valkokankaalle perjantaina. The Simpsons Movie -elokuvasta odotetaan menestystä, mutta leffa on jo nyt menestynyt domain-osastolla.

Elokuvayhtiö 20th Century Fox on nimittäin voittanut elokuvan verkkotunnuksesta käydyn kiistan WIPO-organisaatiossa, joka valvoo domainasioita kansainvälisesti. 33-vuotias New Yorkissa asuva Keith Malley oli ehtinyt rekisteröidä elokuvan nimen verkkotunnukseksi ennen tuotantoyhtiötä, mutta nyt thesimpsonsmovie.com -domain on siirretty elokuvayhtiölle.

Malley oli rekisteröinyt tunnuksen jo vuonna 1999 ja oli käyttänyt sitä omien podcast-lähetystensä oheistuotteiden markkinointiin ja myyntiin. Hän kauppasi osoitetta tuotantoyhtiölle 50.000 dollarin hintaan, mutta kauppoja ei syntynyt. Viime aikoina Malley kuitenkin ohjasi sivustonsa liikenteen aikuisviihdesivustoille ansaitakseen rahaa.

Simpsoneista kiinnostuneet kävijät ohjattiin sivustolle, jossa Simpsonit -sarjan hahmoja esitettiin esimerkiksi alastomana. Verkkotunnus katsottiin siten rekisteröidyksi hyötymis- ja vahingoittamistarkoituksessa ja tunnuksen katsottiin myös loukkaavan Simpsonit -tavaramerkkiä.

Lue The Simpsons Movie -elokuvan arvostelu tästä!