Chisu : Mun koti ei oo täällä

Singlet · Stara.fi

Chisu on 25-vuotias helsinkiläinen musiikintekijä, joka on aiemmin työstänyt musiikkia lähinnä muille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Kristiina Braskille, Jipulle ja Kristiina Wheelerille.

Nyt Chisu julkaisee ensimmäisen soolosinglensä Mun koti ei oo täällä, joka kuullaan pian myös kotimaisen Sooloilua-elokuvan tunnusmusiikkina. Leffamusiikki ei ole hänelle uutta, sillä hänen kynästään on peräisin myös Tyttö sinä olet tähti -elokuvan tunnari.

Chisu on musiikissaan hyvin omavarainen, sillä hän työstää materiaalinsa alusta loppuun itse säveltäen, sanoittaen, sovittaen, tuottaen ja jopa miksaten kappaleensa. Se onkin hatunnostoinen suoritus, sillä esikoissingle on viimeiseen saakka tyylikästä kauraa. Biisin perustunnelma on omaperäinen sekoitus Massive Attacia ja Soniqueta. Varsinkin ensinmainittu on mahdollisesti antanut paljonkin fiiliksiä tähän kappaleeseen.

Koukkuakin löytyy, nimittäin kertosäe on varsin toimiva ja melodia tarttuu hyvin. Myös kertosäkeessä soiva viulu muodostuu muutaman kuuntelukerran jälkeen toimivaksi koukuksi. Chisun lauluääni on sopivan käheä, mutta muuten aika peruskamaa. Biisin tyylikäs loppubreikki on piste i:n päälle. Kokonaisuutena Mun koti ei ole täällä omaa selvää hittipotentiaalia, ja varsinkin radiohitin ainekset ovat koossa.

Pisteet 4/5