Linkin Park ja Led Zeppelin myivät kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Linkin Parkin neljäs studioalbumi Minutes To Midnight on ylittänyt kultalevyrajan Suomessa. Toukokuun 16. päivä julkaistu albumi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa kappaletta.

Albumilta julkaistut singlet What I´ve Done, Bleed It Out ja uusin Shadow Of The Day ovat menestyneet radioiden soittolistoilla ympäri maailmaa. Minutes To Midnightin on tuottanut Rick Rubin yhdessä Linkin Parkin Mike Shinodan kanssa. Grammy-palkittu yhtye kiertää parhaillaan Yhdysvalloissa.

Legendaarisen Led Zeppelin -yhtyeen marraskuussa julkaistu kokoelma Mothership saavutti kultalevyrajan Suomessa joulukuussa, juuri ennen yhtyeen ensimmäistä virallista konserttia rumpali John Bonhamin kuoleman jälkeen. Led Zeppelin esiintyi eilen illalla 20.000 ihmiselle O2-areenalla Lontoossa Atlantic-levy-yhtiön perustajan Ahmet Ertegunin muistoksi järjestetyssä konsertissa.

Juuri Ertegun kirjoitti yhtyeen kanssa levytyssopimuksen vuonna 1968 ja luotsasi Led Zeppelinin uraa. Yhtye soitti yhteensä kuusitoista kappaletta kahdeksalta studioalbumiltaan, ja rummuissa nähtiin John Bonhamin poika Jason Bonham. Yli miljoona ihmistä yritti voittaa liput konserttiin, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen. Konsertti oli lähellä jäädä väliin, kun rumpali sai lievän hermoromahduksen ennen keikkaa.