Rockyhtye U2 julkaisee trancelevyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekäs irlantilaisyhtye U2 tunnetaan pääasiassa rock- ja pop-levyistään, mutta seuraavaksi yhtye aikoo aukoa uria myös trancemusiikin saralla.

Bono ja kumppanit ovat nimittäin lyöttäytyneet jälleen yhteen elektronisen musiikin kiistattomiin guruihin lukeutuvan Brian Enon kanssa, ja työn alla on parhaillaan tyyliltään tranceen kallistuva albumi. Levyn kerrotaan olevan aivan muuta kuin tähänastiset U2-tuotokset.

Irkkubändi on viettänyt viime kuukaudet levytysstudiossa Afrikassa. Session tuloksena pitäisi pian saada seuraaja vuoden 2004 albumille How To Dismantle An Atomic Bomb. Yhtyeen keulahahmo Bono uskoo, että yhtyeen fanit tulevat olemaan shokissa uuden levyn musiikkityylistä.

– Yleensä kun soitat U2-yhtyeen kappaleen, se tyhjää tanssilattian. Asia voi olla toisin seuraavan levyn suhteen, koska siinä on mukana trancevaikutteita. Mukana on myös rajuja kitarajuttuja The Edgen toimesta. Sulaa metallia, Bono hehkutti The Sun -lehdelle.

Kyseessä on tietenkin Bonon henkilökohtainen näkemys trancesta ja konemusiikista yleensä. U2-yhtyeen todellinen uusi musiikkilinjaus selviää vasta tulevan albumin ensimmäisen singlen myötä.