Hitman

Elokuvat · Stara.fi

Suosittu Hitman-tietokonepeli on nyt päätynyt myös valkokankaalle. Elokuva ei tietenkään vaadi pelin tuntemista, ja se pitääkin arvostella itsenäisenä elokuvana. Sellaisena Hitman lukeutuu kuitenkin vuoden heikoimpiin actionleffoihin.

”Toimistolle” töitä tekevä Agentti 47 kietoutuu elokuvassa Venäjän presidentin valtataisteluun, sillä hänen tulee salamurhata presidentti. Keikka ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, ja pian 47 haistaa suunnitelmassa niin sanotusti palaneen käryä, ja hän itse joutuu salamurhaajien, armeijan ja poliisin kohteeksi.

Elokuvan perusjuoni on lainattu lähes sellaisenaan Medusan Isku -elokuvasta, mikä onkin varsin häiritsevää. Elokuvan ongelmat eivät kuitenkaan lopu kopioituun juoneen, vaan suurimmat puutteet siinä on castingin ja dialogin puolella.

Pääosassa nähtävä Timothy Olyphant on kuin kravattiin verhottu tönkkö puupökkelö, ja muutenkin sivuosissa on paljon luontevampia tähtiä kuin pääosissa. Lisäksi dialogi on erittäin tökeröä ja väkinäistä. Hitman-peli on otettu mukaan juoneen tyylikkäästi eräässä hotellikohtauksessa. Muutenkin käsikirjoitus toimii ihan siedettävästi, jos pyrkii unohtamaan sen yhteneväisyydet muihin elokuviin.

Kokonaisuutena Hitman kuuluu kuitenkin niihin elokuviin, jotka voi katsoa joskus vuoden tai parin kuluttua leffavuokraamon alelaarista löydettynä. Kyseessä on nimittäin vain elokuvan muotoon puettu tylsä pelimainos.

Genre: Toiminta / jännitys

Ohjaus: Xavier Gens

Pääosissa: Timothy Olyphant, Dougray Scott, Olga Kurylenko, Robert Knepper, Ulrich Thomsen

Ensi-ilta: 14.12.2007

Kesto: 1:34

Pisteet 2/5