Televisiovisailu huijasi kilpailijaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosien maineikas Tupla tai kuitti -televisiovisailu on tehnyt uuden paluun televisioon, mutta varsin erikoisissa merkeissä, kun kilpailukysymyksen oikea vastaus hylättiin.

Viime lauantaina helsinkiläinen Jan Glantz vastasi oikein kilpailukysymykseen, mutta vastaus todettiin vääräksi, eikä hänelle maksettu 4.000 euron palkkiota.

Kysymys koski kaikkien aikojen tuottoisinta elokuvasarjaa, ja tilanteeseen on tullut useita muutoksia viimeksi kuluneen vuoden aikana. James Bond, Star Wars ja Harry Potter ovat vaihtaneet järjestystä pariinkin otteeseen, mutta visailun kuvaushetkellä Glantzin vastaus James Bond oli oikea. Juontaja Kirsi Salo kuitenkin hylkäsi vastauksen todeten oikean vastauksen olevan Star Wars.

Ohjelman tuottaja selittelee Iltalehdessä tapahtunutta sillä, että kysymysten tekohetkellä viime keväänä ja ohjelman ulostulohetkellä viime viikonloppuna Glantzin vastaus ei olisi ollut oikea. Todellisuudessa ohjelmaa kuvattaessa vastaus oli oikein.

– Kysyin viimeksi marraskuussa, miten he aikovat reagoida asiaan. Toivomukseni oli, että ohjelmassa jaettaisiin oikeaa tietoa. Näyttää siltä, ettei tekijöillä ole aikomustakaan oikaista virhettä. Olen kyllä aika pettynyt, Glantz kertoi Iltalehdelle.

{democracy:18}