Oscar-gaala ja Golden Globe vaikeuksissa lakon takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvamaailman tärkeimmät vuosittaiset tapahtumat, Oscar ja Golden Globe -gaalat, ovat joutuneet vaikeuksiin Hollywoodin käsikirjoittajien yhä jatkuvan lakon johdosta.

Lähes kaiken kuvaustoiminnan jo lakkauttanut lakko vaarantaa nyt myös alan omat palkintogaalat, sillä muiden suurten gaalatapahtumien tavoin myös näiden pystien jako tapahtuu ennalta laaditun käsikirjoituksen mukaan.

Elokuvamaailman vakavin lakko kahteen vuosikymmeneen estää nyt käsikirjoittajia osallistumasta palkintogaalojen käsikirjoittamiseen. Tapahtumat hakivat lakkolaisilta erikoislupaa poiketa lakkorintamasta, mutta sitä ei myönnetty, uutistoimisto AP raportoi Yhdysvalloista.

Päätös sattuu myös käsikirjoittajien omaan nilkkaan, sillä tuttuun tapaan myös heidän ammattikuntansa parhaat palkitaan näissä tapahtumissa. Edellisen kerran Oscarit järjestettiin ilman käsikirjoittajia edellisen lakon aikaan vuonna 1988.

Golden Globella alkaa olla jo kiire, sillä tapahtuma on tarkoitus järjestää 13. tammikuuta. Oscar-järjestäjillä on hiukan enemmän aikaa h-hetkeen, kun gaala on määrä järjestää 24. helmikuuta.