Markku Peltola menehtyi kotonaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen elokuvan ikoneihin lukeutunut näyttelijä Markku Peltola on kuollut. Hän menehtyi kotonaan Kangasalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, Yleisradio kertoo.

Helsingissä vuonna 1956 syntynyt Peltola tuli suomalaisille tutuksi lukuisista rooleistaan Aki Kaurismäen elokuvissa, mutta hänet on nähty myös muissa menestysrooleissa. Hänen tuoreimpia elokuviaan ovat Vares, Jadesoturi ja Kauas pilvet karkaavat. Varsinainen läpimurto koko kansan tuntemaksi tähdeksi tapahtui kuitenkin vuonna 2002 Mies vailla menneisyyttä -elokuvan pääroolin myötä.

Elokuvien lisäksi Markku Peltola nähtiin myös teattereiden lavoilla esimerkiksi Vaasan ja Kajaanin kaupunginteattereissa. Lisäksi Peltola toimi muusikkona Motelli Skronkle -yhtyeen riveissä, ja oli mukana perustamassa tamperelaista teatteriravintola Telakkaa.