Bob Marleyn alkuperäisäänitykset varastettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tunnetuimman reggae-tähden, Bob Marleyn, alkuperäiset äänitykset ovat kadonneet Jamaikalla. 1970-luvulla tallennettuja kappaleita säilytettiin paikallisen mediayhtiön arkistossa.

Nyt Jamaikalla uskotaan, että kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokas kokoelma on varastettu. Kateissa on tuhansia äänitteitä. Viranomaisten mukaan varkaus on kansallinen häpeä, sillä samalla on kadonnut tärkeä osa koko maan historiaa, NBC kertoi.

Arkistomateriaalin katoaminen huomattiin vasta viime viikolla, kun materiaalia olisi tarvittu televisio-ohjelman käyttöön. Äänimateriaalin lisäksi kateissa on myös arvokkaita filmejä, kuten tapaaminen Fidel Castron kanssa vuonna 1977 ja One Love Peace -konserttitallenne. Mediayhtiön henkilökunnan mukaan kokoelmaa ei säilytetty asianmukaisesti.