Hiphop-trio CunninLynguists keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Amerikan ja muun Euroopan tavoin Suomessakin vankkaa kannatusta nauttiva hiphop-trio CunninLynguists saapuu Nosturiin 4. maaliskuuta osana loppuvuodesta 2007 julkaistun Dirty Acres -albumin kiertuetta.

Yhdysvaltojen etelävaltioista saapuva bändi on yksi tämän hetken kiinnostavimmista rap-akteista. Geto Boysin ja Ouktkastin hengessä räppäävät Kno ja Deacon The Villain kertovat kappaleissaan suorasanaisia ja kaunistelemattomia tarinoita esimerkiksi politiikasta, kuolemasta, rasismista ja uskonnosta.

Yhtyeen läpimurto underground-suosikista laajempaan tunnettuuteen tapahtui kaksi vuotta sitten ilmestyneen A Piece of Strange -albumin ansiosta. CunninLynguists on nähty Suomessa viimeisten vuosien aikana sekä klubi että festivaalikeikoilla. Yhtyeen edellinen vierailu tapahtui Ilosaarirockissa viime kesänä.

Illan avaa Eminemin johtaman Shady Recordsin talliin napattu atlantalainen räppäri Bobby Creekwater. Artisti on noussut maineeseen paitsi omaperäisen tyylinsä myös Eminemin The Re-Up -levyn ansiosta, jolla Bobby Creekwaterin ohella vierailivat muiden muassa 50 Cent, Obie Trice ja Akon.