Sovitus valittiin parhaaksi elokuvaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin käsikirjoittajien lakon takia vain puoli tuntia kestäneenä lehdistötilaisuutena järjestetty Golden Globe -gaala oli Sovitus-elokuvan juhlaa. Ian McEwanin kirjaan perustuva elokuva sai nimittäin parhaan draamaelokuvan palkinnon.

Palkinnon myötä Sovitus on ennakkosuosikki myös helmikuun Oscar-gaalassa. Elokuva oli ehdolla peräti seitsemässä sarjassa, ja sai kaksi palkintoa. Samaan saavutukseen pääsivät myös elokuvat Menetetty maa, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ja The Diving Bell and the Butterfly.

Paras ohjaaja oli Perhonen lasikuvussa -elokuvan Julian Schnabel. Paras naispääosa oli Julie Christie elokuvassa Away From Her ja paras miespääosa Daniel Day-Lewis elokuvassa There Will Be Blood. Parhaasta naissivuosasta palkittiin Cate Blanchett upeasta suorituksestaan elokuvassa I’m Not There, ja Javier Bardem puolestaan roolistaan elokuvassa Menetetty maa. Paras animaatio oli Rottatuille. Kaikki voittajat löytyvät tästä.

Sovitus-elokuvan päätähdet nähdään haastattelussa Staran videopodcastissa, jonka voit katsoa tästä!