Sunrise Avenuelle merkittävä kansainvälinen EBBA-palkinto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen menestysyhtye Sunrise Avenue vastaanottaa Cannesissa sunnuntaina 27. tammikuuta yhtyeelle myönnetyn European Border Breakers -palkinnon. Viidettä kertaa jaettavat palkinnot myönnetään artisteille, joiden debyyttialbumit ovat saavuttaneet korkeimmat myyntiluvut Euroopan Unionin alueella, oman kotimaansa ulkopuolella.

Sunrise Avenuen albumi On the Way to Wonderland on myynyt lähes 200.000 kappaletta pelkästään Saksassa. Aikaisemmin palkinnon ovat voittaneet muiden muassa Redrama, José González ja Katie Melua. Sunrise Avenue myös esiintyy palkintogaalassa.

European Border Brakers Awards on eurooppalaisten musiikkialan järjestöjen sekä MTV Europen ja musiikkimediatalo Billboardin perustama tunnustuspalkinto uusille, kansainvälisesti menestyneille eurooppalaisille artisteille ja heidän levy-yhtiöilleen, kirjoittajilleen ja kustantajilleen.

Kultalevy Kreikasta ja vuoden toiseksi soitetuin radiokappale Saksassa

Sunrise Avenuen debyyttilevy On The Way To Wonderland on myynyt platinaa Suomessa ja kultaa Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja nyt myös Kreikassa. Hittisingle Fairytale Gone Bad oli kesän 2007 aikana Kreikan soitetuimpia kappaleita radioissa ja sen myötä albumi on myynyt nyt kultalevyyn ansioittavan määrän.

Sunrise Avenue on tullut tutuksi etenkin keskieurooppalaiselle yleisölle, ja esimerkiksi Saksassa yhtye nauttii lähes hysterianomaista suosiota. Saksan viime vuoden soitetuimpien radiokappaleiden Top 100 -listalta löytyy peräti kolme Sunrise Avenuen kappaletta. Korkeimmalle nousi luonnollisesti Fairytale Gone Bad, joka sai toiseksi eniten soittoaikaa Saksan radioissa. Forever Yours löytyy listan sijalta 55. ja tuorein single Heal Me sijalta 87.

Stara tapasi Sunrise Avenue -yhtyeen Samun ja Samin leppoisissa tunnelmissa viime kesän Tammerfestissä. Katso haastattelu videopodcastina tästä tai kuuntele podcastina tästä!