Nettipokerin tappioita ei voi vaatia takaisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisissa tiedotusvälineissä uutisoitiin tänään laajasti Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksestä, jonka mukaan nettipokerissa hävityt rahat voisi vaatia takaisin pelin järjestäjältä tai luottokorttiyhtiöltä.

Monista uutisista sai kuitenkin virheellisen kuvan, että kyseisenkaltainen toiminta olisi jo nyt mahdollista. Todellisuudessa kyse oli vain yhdestä ehdotetusta toimintatavasta nettipelien aiheuttamien ongelmien vähentämiseksi. Minkäänlaista lakia tai säännöstä aiheesta ei ole vielä olemassa tai edes vireillä, ja koko asia on vasta idea-asteella. Pelaajat pitävät koko ajatusta täysin mahdottomana.

– Toi kuulostaa ihan samalta kun joku ehdottaisi, että pörssistä pitäisi saada rahat takaisin, jos on tehnyt huonon sijoituksen. Tää on jotenkin ihan sairasta tää jeesustelu jälleen kerran. Mä en tiedä mitä ne on vetäneet siellä ministeriössä, mutta jotenkin tuntuu siltä, että kaikki hauska on kiellettävä, jos se on yhdelle haitallista, mediapersoona ja pelimies Jussi Heikelä totesi Nelosen uutisille.

Idean kehittäjä on Joensuun yliopiston oikeustaloustieteen professori Kalle Määttä, jonka mukaan kyse on kuitenkin varsin realistisesta ajatuksesta. Varsinaisena tarkoituksena ei kuitenkaan olisi rahojen periminen ulkomailta, vaan se, että ulkomaiset peliyhtiöt pyrkisivät jatkossa välttämään suomalaisia pelaajia.