Huumeagentit haastoivat elokuvayhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaiset huumepoliisit ovat haastaneet oikeuteen American Ganster -elokuvan tuotantoyhtiön NBC Universalin. Kolme huumevirasto DEA:n agenttia vaatii peräti 55 miljoonan dollarin korvauksia maineenmenetyksistä.

Haasteen mukaan elokuva on tahrinut satojen huumeagenttien maineen. Elokuva kertoo maineikkaan huumeparonin Frank Lucasin noususta ja tuhosta. Lucasista tuli myöhemmin poliisin vasikka, joka antoi viranomaisille tietoja mafian suunnitelmista. Päärooleissa nähdään Denzel Washington ja Russell Crowe.

Elokuvayhtiö on kertonut, että elokuva perustuu tositapahtumiin. Haasteen jättäneiden poliisien mukaan elokuva esittää kuitenkin asiat virheellisesti erityisesti huumeagenttien osalta. Myös elokuvan lopussa esitettävä väite elokuvan jälkeisistä tapahtumista DEA:n sisällä ei pidä poliisien mukaan paikkaansa.

Elokuvayhtiö on kiistänyt väitteet perättöminä. Joka tapauksessa kohu on tuottanut elokuvalle ylimääräistä näkyvyyttä, ja se onkin tuottanut Yhdysvalloissa jo 127 miljoonan lipputulot. American Ganster -elokuva saa Suomen ensi-iltansa 25. tammikuuta.