Foo Fighters Provinssirockin pääesiintyjäksi

Festarit · Stara.fi

Seinäjoen Provinssirock juhlii ensi kesänä 30-vuotisjuhlaansa. Tänään tapahtuman pääesiintyjäksi on julkistettu entisen Nirvana-rumpali David Grohlin johtama Foo Fighters.

Yhtye on vieraillut Suomessa edellisen kerran vuonna 2003, jolloin yhtye käväisi yksityiskeikalla Helsingissä. Provinssin esiintyminen on siis yhtyeen ensimmäinen suurempi julkinen konsertti Suomessa.

– Olemme monena vuonna, ensimmäisen kerran vuonna 1995, yrittäneet saada Foo Fightersin Provinssirockiin siinä onnistumatta, mutta nyt kävi hyvin. Yhtyeen sunnuntain keikka kruunaa hienosti kolmikymppisiä juhlivan festivaalimme, Provinssirockin promoottori Juha Koivisto kommentoi.

Provinssirockin keikka on osa bändin kesäistä kiertuetta, joka ulottuu kesäkuun alussa myös legendaariselle Lontoon Wembleyn stadionille. Kyseisen areenan kahdesta Foo Fighters -keikasta toinen on jo loppuunmyyty ja toisenkin keikkapäivän viimeisiä lippuja myydään parhaillaan.

Yhteensä neljä Grammy-palkintoa kahminut bändi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa levyä ja on tällä hetkellä Yhdysvaltojen menestyneimpiä rock-yhtyeitä. Suomessa Foo Fightersin albumeita on myyty yli 60 000 kpl.