Vuoden surkeimmat elokuvaehdokkuudet julkistettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittaisen Oscar-gaalan lähestyessä jaetaan myös eräänlaiset anti-Oscarit, eli Razzie-pystit, vuoden huonoimmista elokuvista ja näyttelijäsuorituksista. Viime vuodelta eniten ehdokkuuksia ovat saaneet Lindsay Lohan ja Eddie Murphy.

Lindsayn tähdittämä I Know Who Killed Me sai peräti yhdeksän ehdokkuutta, joiden joukossa oli myös huonoimman elokuvan ja huonoimman naispääosan ehdokkuudet. Perusteluissa elokuvan kerrotaan olevan aivottomin elokuva sitten Showgirls-leffan, joka äänestettiin aiemmin koko 90-luvun surkeimmaksi.

Lähes samaan sarjaan päätyi Eddie Murphyn tähdittämä Norbit, joka sai ehdokkuuden peräti kahdeksassa sarjassa. Murphy sai kuitenkin itse peräti viisi ehdokkuutta yhdestä elokuvasta, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Monessa roolissa leffassa nähty Eddie Murphy on ehdolla huonoimmasta miespääosasta, huonoimmasta miessivuroolista, huonoimmasta naissivuroolista, huonoimmasta leffapariskunnasta ja huonoimmasta käsikirjoituksesta. Tuomariston mukaan elokuvan hahmot olivat niin ärsyttäviä, että jokaiselle piti antaa oma ehdokkuutensa.

Razzie-voittajat julkistetaan 23. helmikuuta, päivää ennen Oscar-gaalaa.