Heath Ledgerin löytänyttä uhkaa jopa vankilatuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiistaina kuolleen näyttelijä Heath Ledgerin kohtalo puhuttaa edelleen, ja ruumiinavauksen tuloksia odotellessa julkisuuteen tihkuu myös muita tietoja tapahtumista. Eilen selvisi, että Ledgerin löytänyt hieroja Diana Wolozin odotti peräti yhdeksän minuutia ennen kuin soitti hätänumeroon.

Tuossa tilanteessa ikuisuudelta tuntuvassa ajassa Wolozin soitti kolme puhelua Ledgerin ystävälle Mary-Kate Olsenille. Yhdeksän minuutin puhelujen jälkeen hän soitti hälytysnumeroon, mutta ensihoitajien tulon jälkeen hän soitti vielä kerran Olsenille. Puhelut tehtiin Ledgerin matkapuhelimesta.

Viranomaiset eivät keskity tutkimuksissaan enempää puheluihin, koska uskovat Heathin olleen kuollut jo löydettäessään. Tähden perheenjäsenet ja ystävät olivat kuitenkin raivoissaan kuultuaan hierojan vitkastelusta.

Hierojan taustoja on nyt tutkittu tarkemmin myös medioiden taholta, ja samalla on käynyt ilmi, että hän on ilmeisesti työskennellyt hierojana ilman asiaankuuluvaa lupaa. Uutistoimisto AP:n mukaan luvattomasta terveydenhuoltoon liittyvästä toiminnasta voidaan tuomita sakkoihin tai jopa vankeuteen. Hierojana toimineen Diana Wolozinin nimeä ei ainakaan vielä eilen löydetty alueen laillistettujen ammatinharjoittajien listoilta.

Laillistettujen hierojien koulutukseen kuuluu myös elvytyksen harjoitteleminen. Nyt hälytyspäivystäjä joutui kuitenkin antamaan puhelimessa ohjeita näyttelijän elvyttämiseen, Yahoo! News uutisoi. Heath Ledger julistettiin kuolleeksi 19 minuuttia ensimmäisen puhelun jälkeen.