Ulkomaisia stand up -vieraita Suomeen helmikuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helmikuun alku tulee olemaan stand up -komiikan ystäville varsin mielenkiintoista aikaa. Silloin Suomeen saapuu nimittäin maailmalta kaksi tunnettua stand up -koomikkoa.

Helsingin Kulttuuritalolla esiintyy 8. helmikuuta amerikkalainen Ralphie May ja 5. – 9. helmikuuta Suomea kiertää australialainen Steve Hughes. Ralphie Mayn esiintymistä lämmittelevät kotimaiset tähdet Ismo Leikola ja Pekka Jalava. Steve Hughesin keikkojen yleisöjä lämmittelevät puolestaan koomikot Zaani ja Teemu Vesterinen.

Texasista kotoisin olevan Ralphie Mayn koomikonlahjat tulivat koko Yhdysvaltain kansan tietoisuuteen vuonna 2003, kun hän saavutti toisen sijan NBC-kanavan koomikkokisailussa Last Comic Standing. Hän on kuuluisa taidostaan tehdä komiikkaa vaikkapa uutislähetyksestä, jonka on nähnyt puoli tuntia ennen esitystään. Improvisaatio on hänen vahva erikoislajinsa.

Entinen hevirumpali Steve Hughes on keikkaillut ympäri maailmaa, voittanut kotimaassaan tulokaskilpailun 1997 ja nimetty vuoden koomikoksi 1998 sekä isännöinyt MTV Awardsia. Englannissa asuva Hughes ottaa kantaa, herättää ajattelemaan ja tunnustautuusalaliittoteoreetikoksi. Suomessa hän esiintyy Tampereella, Turussa, Espoossa, Oulussa ja Jyväskylässä.