Pelottavimmat elokuvahirviöt listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ridley Scottin tunnettu Alien-hirviö on äänestetty pelottavimmaksi elokuvahirviöksi Sky Movies -kanavan järjestämässä äänestyksessä. Vuonna 1979 ensiesiintymisensä tehnyt Alien sai äänistä peräti 34 prosenttia.

Toiseksi pelottavimmaksi sijoittui vuonna 2001 valkokankaalla nähty Jeepers Creepers. Kolmanneksi kauhein elokuvahirviö oli vuodesta 1975 uimareita pelotellut Tappajahai. Molemmat jäivät kuitenkin selvästi voittajasta, kun Jeepers Creepers sai äänistä 14 prosenttia ja Tappajahai 10 prosenttia.

Äänestystulosten perusteella elokuvakatsojia eivät juurikaan pelota 2000-luvulla digitaalitekniikalla toteutetut hirviöt, sillä tuloslistalla juhlivat pääasiassa 70- ja 80-lukujen ”oikeat” monsterit. Listan tuorein hirviö oli pari vuotta sitten Pan’s Labyrinth -elokuvassa nähty The Pale Man. Ääniä annettiin yhteensä 2.500 kappaletta.