Käsikirjoittajien lakko ohi – Oscar-gaala pelastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Marraskuun alusta saakka Hollywoodin elokuva- ja televisiotuotantoja vakavasti vaikeuttanut käsikirjoittejien lakko on päättynyt sopuun.

Lakkolaiset ja elokuvastudiot pääsivät eilen illalla sopuun materiaalin käytöstä internetissä ja DVD-julkaisuilla. Käsikirjoittajat tosin vahvistavat uuden sopimuksen vasta tiistaina järjestettävässä äänestyksessään. Lakko ehti kestää noin kolmen kuukauden ajan ja keskeyttää kymmenien televisiosarjojen ja elokuvien tuotannon. Sovun myötä käsikirjoittajien pitäisi palata työhön keskiviikkona, People kertoi.

Lakon vaikutukset tulevat sovusta huolimatta näkymään viihdemaailmassa vielä ainakin vuoden ajan myöhästyneiden tuotantojen ja tuotantokausien muodossa. Lisäksi lakko ehti aiheuttaa mittavat tappiot elokuvabisnekselle ja lakkolaisille itselleen. Osa on joutunut jopa myymään asuntonsa lakon aiheuttaman rahapulan takia.

Lakon päättymisen myötä pelastui myös elokuvamaailman tärkein juhla, eli Oscar-gaala, joka oli jo vaarassa kutistua Golden Globe -gaalan tavoin pelkäksi torsoksi. Gaalan kohtalo olikin ratkaiseva pelinappula sovintoneuvotteluissa.