Ilosaarirock julkisti ensimmäiset esiintyjänsä

Festarit · Stara.fi

Heinäkuun 11.-13. päivinä Joensuun Laulurinteellä järjestettävä Ilosaarirock on julkaissut ensimmäisen erän tulevan kesän ohjelmaansa. Festivaalin nimekkäin yhtye tulee kotimaasta Nightwish-yhtyeen noustessa kotifestivaalinsa päälavalle heinäkuun puolessa välissä.

Ulkomaisista yhtyeistä ensimmäisessä erässä julkistettiin 13 nimeä. Näitä ovat Tanskan pop-ylpeys Kashmir, post-rockin brittiläinen lipunkantaja Mogwai sekä progressiivisen rockin brittiläiset Ozric Tentacles ja Oceansize. Rentolavalla keinuttavat kansaa Heptones, Joe Bataan ja Fanfare Ciocarlia.

Konemusiikkiannoksen tarjoaa kanadalainen Venetian Snares. Raskaampaa osastoa edustavat tänä kesänä Cult Of Luna, Converge, Comeback Kid, Heaven Shall Burn ja Metsatöll. Kaikkiaan Ilosaarirockissa esiintyy jälleen yli 90 yhtyettä.

Ensimmäiset kotimaiset nimet Ilosaarirockissa ovat Ismo Alanko Teholla, Eläkeläiset, Von Hertzen Brothers, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Stella sekä raskaamman sarjan Turisas ja Diablo. Rentolavan ensimmäiset kotimaiset nimet ovat Raappana & Sound Explosion Band, Asa ja Jätkäjätkät, Pyhimys ja Rhythm Funk Masters.