Jippu saa esikoisalbumistaan kultalevyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syksyllä 2006 julkaistu Jipun esikoislevy Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan on ylittänyt kultalevyyn oikeuttavan myyntimäärän 15.000 kappaletta. Albumi palkittiin viime vuonna vuoden parhaan debyyttialbumin Emmalla.

Levyltä on julkaistu peräti kuusi singleä, joiden joukossa muiden muassa kappaleet Kii, Kaksi kauneinta ja hitti Enkelten kaupunki. Jipun lisäksi biisintekijöinä levyllä olivat mm.Tuure Kilpeläinen, Samuli Laiho ja Antti Kleemola.

Jipun kakkosalbumi Kuka teki minusta tämän naisen on juuri valmistumassa, julkaisupäivä on 2. huhtikuuta 2008. Levyn on tuottanut Markus Koskinen. Jippu osallistuu Euroviisujen Suomen karsintaan 15. helmikuuta kappaleella Kanna minut, jonka hän on säveltänyt ja sanoittanut yhdessä Markus Koskisen kanssa.

Viisujen lisäksi Jippu on mukana maaliskuussa käynnistyvässä Navia-projektissa. Navia on hyväntekeväisyyshanke, jossa viisi naislaulajaa kustakin pohjoismaasta matkustavat yhdessä Afrikkaan tekemään ihmeitä musiikin voimalla. Projektista tehdään musiikkivideoita, äänite, dvd, konserttikiertue ja tv-sarja, joka nähdään kaikissa pohjoismassa vuonna 2009.