Hiphopin ja trancen innoittaja Clannad Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Irlantilaisen kansanmusiikin uranuurtaja Clannad saapuu konsetoimaan Suomeen. Yhtye on toiminut innoittajana lukuisille nykypäivän kaupallisille hiteille, ja sen kappaleita ovat lainanneet omassa tuotannossaan esimerkiksi Fugees, Mario Winans ja Chicane.

Suurella sydämellä folkia, rockia, ambientia, jazzia ja maailmanmusiikkia yhdistelevä Clannad esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 3. toukokuuta.

Clannad on perheyhtye jonka muodostavat kolme Brennan perheen sisarusta ja kaksi Duggania, jotka ovat heidän kaksoisenonsa. Yhtyeen tunnetuin jäsen on Enya, jonka soolohittejäkin ovat lainanneet lukuisat artistit ja yhtyeet.

Esimerkiksi Chicane-yhtyeen trancehitti Saltwater perustuu Clannad-yhtyeen vuonna 1983 julkaisemaan Theme From Harry’s Game -kappaleeseen. Toinen klassikko on Enyan Boadicea-kappale, johon perustuvat muiden muassa Fugeesin Ready Or Not -megahitti sekä hieman tuoreempi Mario Winansin hitti I Don’t Wanna Know.

Clannadin Grammy-palkitusta viimeisimmästä studioalbumista Landmarks on vierähtänyt 10 vuotta. Yhtyeen musiikkia on kuvattu muiden muassa enkelten lauluksi.