Hollywood-lakon tappiot 1.700.000.000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin käsikirjoittajien kolme kuukautta kestänyt lakko päättyi viime viikolla. Sitä ennen lakko oli kuitenkin keskeyttänyt lukuisten televisiosarjojen ja elokuvien tuotannon kuukausiksi. Näin ollen myös lakon aiheuttamat tappiot ovat todella massiiviset.

Los Angelesin alueen talousviranomaiset ovat nyt julkistaneet arvionsa lakon vaikutuksista talouteen. Tutkimuksen mukaan lakon aiheuttamat tappiot ovat uskomattomat 2,5 miljardia dollaria, eli noin 1,7 miljardia euroa. Kolmelle kuukaudelle jaettuna päivässä tuli siis tappiota noin 18,8 miljoonaa euroa.

71-sivuisen tutkimuksen mukaan pelkästään Golden Globe -gaalan peruuntumisen maksoi 60 miljoonaa dollaria, eli 40 miljoonaa euroa. Lisäksi päälle laskettiin kymmenien miljoonien mainostulojen puuttuminen ja muita kuluja. Yksi suurimmista menetyksistä tuli kuitenkin suosittujen televisio-ohjelmien pitkästä tauosta, sillä lakon aikana monet sarjat piti hyllyttää käsikirjoituksien puuttuessa.

Hollywoodin tilanne ei ole kuitenkaan epätoivoinen, sillä raportin mukaan jo pelkästään maailman DVD-myynti nousee tänä vuonna 3,4 prosenttia yhteensä 12 miljardiin euroon.