Äänestys: Nightwish on poppia tai rockia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksalainen televisiotoimittaja suututti äskettäin suomalaisen Nightwish-yhtyeen fanit nimittämällä haastattelussa yhtyeen uutta musiikkia popiksi. Nyt Staran lukijat ovat kertoneet oman mielipiteensä musiikkilinjasta.

Kyseisessä saksalaiskanavan haastattelussa yhtyeen laulaja Anette Olzon myönsi olevansa toimittajan kanssa osittain samaan mieltä, ja että yhtyeen menestyslevy Dark Passion Play on musiikillisesti jotain kaupallisuuden ja metallin väliltä.

Staran lukijaäänestyksessä tiedusteltiin onko levy lukijoiden mielestä metallia, poppia, heavyä vai rockia. Äänestäneistä 2.500 lukijasta 37 prosenttia mielsi Nightwishin musiikin popmusiikiksi ja 32 prosenttia rockiksi. Metalliin musiikin yhdisti 20 prosenttia ja heavyyn 12 prosenttia lukijoista.

Dark Passion Play ylitti kuluneella viikolla Suomessa harvinaisen 120.000 myydyn albumin rajapyykin, eli levy on nyt ansainnut nelinkertaista platinaa. Nightwishin uusi musiikkilinjaus on siis tuonut yhtyeelle mitä ilmeisimmin paljon uusia faneja.

Monien näkemys Nightwishin nykyisestä musiikkilinjasta perustuu pääasiassa yhtyeen viimeisimpiin singlejulkaisuihin, mutta kokonaisuutena albumi sisältää myös selvästi raskaampaa materiaalia.