Linkin Park kiinnitettiin Provinssin tähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu amerikkalainen Linkin Park -yhtye saapuu ensi kesänä konsertoimaan Seinäjoen Pronssirockiin. Perjantain pääesiintyjänä nähtävä yhtye nousi viimeisimmällä albumillaan Minutes to Midnight Suomen albumilistan ykköseksi ja levy myi myös kultaa.

Vuonna 1996 perustettu kalifornialainen nu-metal-alternative rock-punk -yhtye julkaisi debyyttinsä Hybrid Theory vuonna 2000 ja levy on tällä hetkellä genrensä myydyin äänite. Suomessa levy on saavuttanut jo tuplaplatinarajan. Yhteensä Linkin Parkin levyjä on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta.

Kolme albumia julkaisseen bändin tunnetuimpia hittejä ovat esimerkiksi In the End, Runaway, What I’ve Done, Somewhere I Belong, One Step Closer ja Crawling, joka palkittiin myös Grammylla. Linkin Park on palkittu Grammyllä myös yhteistyössä räppäri Jay Z:n kanssa 2004 tehdystä biisistä Numb/Encore.

Provinssirockin muita vahvistuneita artistinimiä ovat muiden muassa Foo Fighters, Serj Tankian, Hardcore Superstar, The Sounds, Apulanta, Eläkeläiset, Mokoma ja Stam1na.