Hepatiittivirus levisi Ashton Kutcherin julkkisbileissä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadat juhlavieraat pelkäävät saaneensa Hepatiitti A:n taannoisissa julkkisjuhlissa New Yorkissa. Yhteensä jopa 700 ihmistä altistui hepatiitille West Villagessa sijaitsevassa Socialista-ravintolassa järjestetyissä Ashton Kutcherin 30-vuotisjuhlissa.

Tartunnan mahdollisesti saaneiden joukossa on lukuisia tuona iltana ravintolassa juhlineita supertähtiä, kuten esimerkiksi Demi Moore, Bruce Willis, Gwyneth Paltrow ja Madonna. Altistus tuli ilmi, kun ravintolan henkilökuntaan kuuluvalta löydettiin kyseinen virus. Hänen kauttaa virus on voinut levitä ravintolassa tarjoiltuihin ruokiin tai juomiin, New York Times uutisoi.

Terveysvirasto tarjoaa nyt ilmaisen rokotuksen kaikille kyseisessä ravintolassa New Yorkin muotiviikolla käyneille, mutta vielä ei ole tietoa ovatko julkkikset saaneet tartunnan.

Hepatiitti A on yksi hepatiitin akuuteista muodoista ja sen aiheuttaa A-hepatiittivirus. Virus aiheuttaa kuumetta ja nivelsärkyä ja siihen on olemassa tehokas rokotus. Hepatiitti A on tavallinen kehitysmaissa, Baltiassa ja entisissä IVY-maissa. Se ei ole harvinainen myöskään Itä- ja Etelä-Euroopassa.