Risto Räppääjä kerännyt jo 100.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kolmatta viikkoa Suomen katsotuimpana elokuvana pysynyt Mari Rantasilan ohjaama musiikkikomedia Risto Räppääjä on kerännyt elokuvateattereihin jo yli 100.000 katsojaa. Lastenelokuvan on tähän mennessä nähnyt elokuvateattereissa ennakkoon myydyt näytökset mukaan lukien 103.907 katsojaa.

Risto Räppääjä -elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitukseen, jonka pohjana ovat viitteenomaisesti kirjat Risto Räppääjä ja Nuudelipää sekä Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi. Mari Rantasila on ohjannut elokuvan pitkänä esikoiselokuvanaan.

Elokuvan pääosissa ovat 11-vuotiaat Niilo Sipilä ja Mimmi Lounela. Muissa rooleissa esiintyvät Annu Valonen, Ulla Tapaninen ja Martti Suosalo. Elokuvan tuottivat Rimbo Salomaa ja Lasse Saarinen. Ipanapa Records on julkaissut Risto Räppääjä -elokuvan soundtrackin. Levyn sävellyksistä vastaa Iiro Rantala ja sanoituksista Sinikka ja Tiina Nopola. Levyllä on yhteensä 15 kappaletta.