Aikakone, Neon2 ja Movetron palaavat Ideaparkissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia 90-luvulla tanssittaneet Aikakone, Movetron ja Neon2 -yhtyeet tekevät paluukeikkansa 17. toukokuuta Lempäälän Ideaparkissa järjestettävässä konsertissa. Movetron ja Aikakone nähtiin jo aiemmin Euroviisujen yhteydessä, mutta varsinaiset paluukeikat nähdään Ideaparkissa.

Kolmikon menestynein yhtye Aikakone myi 90-luvun loppupuolelle painottuneella urallaan noin 400.000 albumia ja tehtaili lukuisia hittejä. Yhtyeen tuotannosta muistetaan muiden muassa kappaleet Alla vaahterapuun, Odota, Tähtikaaren taa, Neiti Groove ja Matkustanut oon.

Vuonna 1994 perustettu Movetron nousi yleisön suosioon Romeo ja Julia -megahitillään. Seuraavat singlet, Alla Koivupuun ja Ristinolla, vahvistivat yhtyeen asemaa kotimaisen dancetähtenä. Debyyttialbumi Romeo ja Julia on tähän mennessä myynyt lähes 150.000 kappaletta ja vuonna 1996 julkaistu Soittorasia-albumi sekin noin 100.000 kappaletta.

Neon 2-duon muodostavat laulaja Jussi Rainio ja kitaristi Rami Alanko. Yhtye sai vuonna 1992 levytyssopimuksen Sony Musicille ja osallistui samana vuonna Syksyn sävel -laulukilpailuun Tässä talossa -kappaleellaan. Kyseinen televisioesiintyminen toimi todellisena ponnahduslautana suuren yleisön tietoisuuteen ja julkisuuteen. Yhtyeen tuotti useita suomalaisia popklassikoita, kuten hitit Polku, Kemiaa, Sikin sokin sinussa ja Ei yksinäinen unta saa.