Fragma : Toca’s Miracle

Singlet · Stara.fi

Viime vuosikymmenen puolivälissä dancekansaa tanssittanut Fragman Toca’s Miracle tekee nyt paluun uusina versioina. Tällä kertaa biisiä kierrättävät remiksien merkeissä Richard Durant ja Inpetto.

Danceklassikko ei ole kuitenkaan nyt parhaissa mahdollisissa käsissä, sillä molempien versioissa biisin teemasta on jäänyt jotain tärkeää studion roskakoriin. Richard Durant on käsitellyt lähinnä biisin biittipuolta paria astetta tiukemmaksi ja laskenut melodian osuuden minimiin. Tuloksena on tylsä halpisversio, joka ei yllä mitenkään alkuperäisen tasolle.

Inpetto on puolestaan käsitellyt kappaletta hieman enemmän, ja lopputuloksena onkin varsin tyylikäs chilliversio tutusta hitistä. Reilun minuutin jälkeen mukaan astuu myös beach house -tyylinen kevyt rantabiitti á la Nalin & Kanen Beachball vuodelta 1997. Hienon taustan lisäksi myös soundipuoli on uudistettu kokonaan ja sekin onnistuneesti. Tämä ei ole tanssileka, vaan tyylikäs aamuyön chilliveto kesäisille rantajatkoille.

Lisäksi Inpetto on työstänyt singlelle vuoden 2008 näkemyksensä, joka muistuttaa pääosin edellistä versiota, mutta tanakammalla housebiitillä varustettuna. Tässä on jo selvää hittipotkua klubi-iltoihin.

Samalla singlellä on mukana myös Ian Oliverin Bucovina, joka on hauskaa house-iloittelua latinohengessä. Tämä toimii takuulla tanssilattialla, varsinkin jos radiot ottavat viisun soittolistoilleen.

Pisteet 3/5