Gnarls Barkleyn musiikkivideo aiheuttaa epilepsiakohtauksia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Gnarls Barkleyn uuden Run-kappaleen musiikkivideo on kielletty Yhdysvalloissa, koska se ei läpäissyt niin sanottua Hardingin testiä. Testissä tarkastellaan videon strobo-efektin vaikutuksia epilepsiakohtauksen mahdollisena aiheuttajana.

Musiikkivideo on kieltolistalla siihen saakka kunnes ohjaaja saa työstettyä musiikkivideosta uuden version, joka läpäisee epilepsiatestin vaatimukset. Kiellon tarkoituksena on ehkäistä televisio-ohjelmien aiheuttamia epilepsiakohtauksia. Kyseisellä musiikkivideolla vierailee Justin Timberlake. Gnarls Barkleyn bänditoveri vahvisti asian Billboard-julkaisulle.

– En tiedä tarkalleen mistä on kyse, mutta siinä on joitain ongelmia. Minusta video on cool ja se toimii. Toisaalta en tule kovin helposti merisairaaksi. Emme voi ennustaa kuinka ihmiset tulevat reagoimaan siihen, Danger Mouse sanaili.

Uusi single on lohkaistu Gnarls Barkleyn uudelta The Odd Couple -albumilta, joka julkaistaan 8. huhtikuuta