Movetron : Irtokarkkeja

Albumit · Stara.fi

90-luvulla hyvin menestynyt kotimainen dancepop-yhtye Movetron siivittää paluutaan uudella kokoelmalevyllä, joka sisältää myös hiukan uutta materiaalia. Euroviisukarsinnoissa paluunsa tehneen kolmikon toimiva musiikillinen anti on kuitenkin peräisin jo reilun kymmenen vuoden takaa.

Movetronin uusista kappaleista Ei kenenkään maa on ysärisoundia halvalla kierrättävä danceralli, jonka lyriikkapuolelle viiden sanan toistaminen miljoona kertaa kuulostaa lähinnä siltä, että cd-soitin on rikki. Kertosäkeen melodiassa on tosin havaittavissa selvää hittikoukkua. Euroviisuraita Cupido sisältää jo enemmän yritystä, mutta jotain jää vielä puuttumaan.

Kokoelmalevyn ysäripuoli kuulostaa pääosin ihan toimivalta varsinkin niille, jotka ovat yhtyeen tuotantoa joskus fanittaneet. Ice MC:n Think About The Way -hitistä tyylin lainannut Romeo ja Julia on yksi 90-luvun suurimpia kotimaisia danceklassikoita, ja se täyttää tanssilattioita yhä edelleen. Levy sisältää myös uuden 13 vuotta lihavampi -version samasta kappaleesta, mutta versio ei säväytä lainkaan.

Levy sisältää peräti 19 raitaa, joten rahalle saa hyvin vastinetta. Varsinkin jos Movetronin musiikki kiinnostaa. Edellä mainittujen kappaleiden lisäksi kokoelma sisältää useita muitakin tuttuja hittejä. Mukana ovat myös Ristinolla, Alla koivupuun, Flavio ja hausmyllymäinen Prinssi sekä Romeota ja Juliaa lainaava Lähden.

Levyllä on mukana harvinaisen laaja kattaus yhtyeen tuotantoa, joten se sisältää myös useita vähemmän tunnettuja kappaleita. Niiden joukosta kuulija voikin bongailla mahdollisia uusia suosikkejaan. Levyn yleisestä linjasta on hyvin huomattavissa yhtyeen käyttämä tyylilaji, jossa lähes jokainen kappale on jossain määrin jonkun aiemmin julkaistun ulkomaisen hittikappaleen kopio. Copy-paste-dancea siis.

Pisteet 3/5