Lord Estin levy julkaistaan myös Ruotsissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen dancehall-artisti Lord Est julkaisi tammikuussa kolmannen pitkäsoittonsa Tulin teitä muistuttaan, joka muistuttaa toukokuussa myös Ruotsissa. Ruotsin markkinoilla julkaistava albumi on Lord Estin ensimmäinen ulkomaan julkaisu.

Suomenkielistä dancehallbilemusaa työstävä Lord Est vastaa pääosin sanoitus- ja rytmipuolesta ja Estin ryhmään kuuluva Uncle Tan säveltämisestä. Lord Est pinkaisi suuren yleisön tietoisuuteen heti debyyttilevynsä avaussinglellä Viskit ja rommit, mutta miehen tunnetuin kappale on kuitenkin taannoinen tanssihitti Hellä ori. Tänäkin päivänä Lord Est liikuttaa ahkerasti niveliä pitkin poikin Suomea keräten peilipalloluolat täyteen bailukansaa.

Lord Estin debyyttilevy Aatelinen julkaistiin vuonna 2002, jonka jälkeen herra teki yhteistyötä muiden muassa Rockin Da Northin kanssa työstämällä King Size hitin. Keväällä 2005 ilmestyi toinen pitkäsoitto Päivät töissä, jolta lohkottiin singlet Hellä ori ja Heristä nyrkkii. Viimeisimmän albumin hittiviisut ovat Sä teet, Ilman itsekurii ja Jotkut Muijat feat. Mariska. Levyllä kuullaan Mariskan lisäksi vierailijoina myös Elastista, Jonnaa ja kuubalais-räppäri Norlania.