Paul Anka konsertoi Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen laulaja-lauluntekijä Paul Anka saapuu elokuussa Tampereelle. Ankan elokuisen Suomen vierailun ainoa konsertti nähdään Tampere-talossa perjantaina 8. elokuuta.

Paul Anka esiintyi Suomessa huhtikuussa kahdessa lähes loppuunmyydyssä konsertissa ja keräsi viime kesänä Pori Jazzeilla 15.000 hengen yleisön. Tampereen konsertin ohjelmisto pitää sisällään maestron omia tuotoksia vuosikymmenten varrelta sekä swing-versioita tunnettujen artistien rock- ja pophiteistä.

Jo 1950-luvulla suuren yleisön tietoisuuteen noussut ja siitä asti valokeilassa pysytellyt Paul Anka tunnetaan niin esiintyjänä, lauluntekijänä, musiikkibisnesmiehenä kuin levyttävänä artistinakin. Hänen tunnetuimpiin, ikivihreisiin hitteihinsä kuuluvat muiden muassa klassikot Diana, You’re My Destiny, Crazy Love, Put Your Head on My Shoulder ja (You’re Having) My Baby.

Omien kappaleiden lisäksi Anka on tehnyt lukuisia hittejä muillekin artisteille, hänen käsialaansa ovat esimerkiksi Frank Sinatran ikivihreä My Way, Tom Jonesin She’s a Lady ja Buddy Hollyn It Doesn’t Matter Anymore.

Vuonna 2005 Anka julkaisi Rock Swings -albumin, joka sisälsi swing-versioita isoista hiteistä 1980-luvulta viime vuosiin asti. Käsittelyssä olivat esim. Bon Jovin It’s My Life, Eric Claptonin Tears In Heaven ja Nirvanan Smells Like Teen Spirit. Albumin valtava menestys sai jatko-osan viime syksynä ilmestyneellä Classic Songs: My Way -albumilla, jolla on myös tunnettuja hittejä swing-versioina sekä duetot Jon Bon Jovin ja Michael Bublen kanssa.

Paul Ankan huikeaa uraa populaarimusiikissa on muistettu muiden muassa tähdellä Hollywoodin Walk of Famella ja roolilla Simpsonit-televisiosarjassa. Anka on musiikin ohella esiintynyt lukuisissa elokuvissa, toiminut juontajana ja tehnyt teemakappaleen TV-ohjelmaan The Tonight Show, jota on esitetty jo lähes 30 vuoden ajan.

Paul Ankan ensivierailu Suomeen tapahtui Linnanmäellä 1959, myöhemmin hän on esiintynyt Lappeenrannassa 1990, kesällä 2007 Pori Jazzeilla sekä huhtikuussa 2008 Helsingissä ja Turussa.