Uusi kaupunkifestivaali Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinki saa alkavana kesänä uuden kaupunkifestivaalin, kun Basso Festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 6. – 7. kesäkuuta. Tapahtumaan liittyy myös runsaasti ilmaistarjontaa.

Festivaalin päätapahtuma on Sinebrychoffin puistossa, jossa järjestetään lauantaina ilmainen puistokonsertti. Muut tapahtumapaikat viikonlopun aikana ovat nykytaiteenmuseo Kiasma, ravintolat Virgin Oil Company, Rosegarden, Mbar, Fanny Goes Hollywood sekä Cuba Café.

– Olemme erityisen iloisia siitä, että saimme Helsingin kaupungilta luvan järjestää Sinebrychoffin puistoon tapahtuman helsinkiläisille. Monelle Koffari on tärkeä ajanviettopaikka, mutta siellä ei ole järjestetty vuosikausiin mitään. Konsertista on tarkoitus tehdä vuosittainen osa Helsingin tapahtumarikasta kesää, tapahtuman vastaava tuottaja Ville Tikkanen kertoi.

Sinebrychoffin puiston ilmaiskonserteissa esiintyvät esimerkiksi soul-laulaja Janna, indieyhtye Regina, elektrofunk-yhtye Accu, rap-artistit Pyhimys, Juno ja Heikki Kuula, elektronisen musiikin yhtyeet TV Off sekä Le Corps Mince de Françoise. Levyjä tapahtumassa soittavat dj:t 3rd sekä Polarsoul.

Virgin Oil Companyssa juhlitaan elektronisen musiikin artisti Rico Tubbsin albumin julkaisua. Tubbs, joka myös drum’n’bass-artisti Infektona tunnetaan, saa vieraakseen hallitsevan dj-maailmanmestarin, saksalaisen Dj Rafikin, englantilaisen breakbeat-artistin Atomic Hooliganin sekä Misf*ts deejiit että Wiljamin.

Rose Gardenissa järjestetään drum`n`bass-musiikin ilta, jossa esiintyvät englantilasen Hospital-levymerkin Logistics sekä kotimaiset Muffler, Physics ja Undubious. Cuba Caféssa puolestaan esiintyvät kesäklubi Ihanasta tuttu Joe Blazey sekä Danceteria-kollektiivin Heikki L. Mbarissa on ohjelmassa ”lavatanssit”, jossa versioidaan periteisiä iskelmiä uudella otteella Rolandersin toimesta.

Tapahtuman järjestää Basso Media Oy.