Kanye Westin levylle vaaditaan myyntikieltoa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Kanye West on haastettu oikeuteen luvattoman samplen käyttämisestä musiikissaan. Edesmenneen jazz-artisti Joe Farrellin tytär haastoi Westin ja tämän levy-yhtiön leivättömän pöydän ääreen, koska hän oli lainannut luvattomasti Farrellin musiikkia.

Tyttären mukaan Kanye West käytti Gone-kappaleessaan Joe Farrellin vuonna 1974 julkaisemasta Upon This Rock -kappaleesta peräisin olevaa lainausta ilman perikunnan lupaa. Korvauksia haetaan nyt miljoonan dollarin edestä ja lisäksi tytär vaatii kappaleen sisältävälle Late Registration albumille myyntikieltoa. Gone-kappaleessa samplataan kolmea eri kappaletta.

Samalla haastettiin saman kappaleen luvattomasta lainauksesta myös artistit Method Man, Common ja Redman levy-yhtiöineen. Haastetut levy-yhtiöt ovat Roc-A-Fella Records, Interscope Records, Geffen Records ja A&M Records. Common käytti lainausta kappaleessaan Chi-Chi ja Method Man ja Redman kappaleessaan Run 4 Cover.