Lordi-leffa leviää Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ghost House Underground on ostanut Solar Filmsin tuottaman ja Pete Riskin ohjaaman Dark Floors -elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet. Ghost House levittää laadukkaita kauhuelokuvia New Yorkin pörssiin listatun Lionsgaten kautta.

Suomessa Dark Floorsin dvd-julkaisu ilmestyy ensi viikolla, neljä kuukautta ensi-illan jälkeen. Elokuvan lisämateriaaleissa on muiden muassa digitaalisten tehosteiden esittelyä, näyttelijähaastatteluja, kurkistuksia kulissien taakse sekä helmikuisen maailmanensi-illan tapahtumat Oulussa.

Dark Floors on sairaalaan sijoittuva tarina isästä ja hänen pienestä tyttärestään, jotka joutuvat taistelemaan pimeyden pahoja voimia vastaan. Englanninkielisen elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle. Dark Floorsin tuotantoa ovat tukeneet EU Media, Suomen elokuvasäätiö, YLE TV2, Poem ja Nordisk Film.

Ghost House Picturesin takana ovat ohjaaja Sam Raimi, tuottaja Rob Tapert ja Mandate Pictures -yhtiön toimitusjohtaja Nathan Kahane.  Grindstone on direct-to-video -elokuvien suurin levittäjä. Lionsgate on johtava kansainvälinen indie-elokuvastudio, jonka kotiviihteen liikevaihto on 600 miljoonan dollaria vuodessa. Sen alkuperäinen perustaja on ohjaajasuuruus Robert Altman.