Festivaalien jättiongelma ratkesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme viime viikolla, kuinka festivaalien, konserttien ja teattereiden langattomat mikrofonit ja monitoroinnit uhkasivat tulla pian laittomiksi, kun niiden käyttämä taajuusalue oli päätymässä matkaviestimien käyttöön. Nyt tilanteeseen on löydetty ratkaisu.Viestintävirasto on ilmoittanut, että kyseisten radiolaitteiden käyttö voi jatkua toistaiseksi normaalisti, ja uusia lupiakin laitteille myönnetään edelleen. Jossain vaiheessa taajuusalue tulee kuitenkin siirtymään muuhun käyttöön, mutta Viestintävirasto on luvannut olla silloin yhteydessä jokaisen rekisteröidyn laitteen käyttäjään, IT Viikko uutisoi eilen.Siirron myötä mikrofoneille tullaan osoittamaan toinen taajuusalue, joten festareiden laulut ja bändien monitoroinnit kuullaan vielä tulevaisuudessakin langattoman mikrofonin kautta.