DBTL julkaisi ohjelmansa, mukana myös WASP

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Down By The Laituri, eli DBTL, käynnistyy Turussa tiistaina 29. heinäkuuta 2008. Tapahtuman järjestäjä hakee nyt kasvua erityisesti arkipäivien ohjelmalla.

Festivaalin avauspäivänä esiintyy amerikkalainen heavylegenda WASP. Yhtye esiintyi Turussa viimeksi vuonna 2004, jolloin sen konsertti Caribiassa myytiin loppuun. Yhtyeen nykyinen kiertue on ainakin lievästi teemallinen, mikä tarkoittaa vuonna 1992 ilmestyneen The Crimson Idol -albumin vahvaa esilläoloa.

Keskiviikkona 30. heinäkuuta tamperelaiset valtaavat Turun, kun tapahtumassa esiintyvät manselaiset Yö ja Popeda. Niiden lisäksi lavalle nousevat myös Kilpi ja Tijuana Taxi, joista jälkimmäistä vahvistaa M.A. Numminen. Torstain keikkakalenterissa ovat Lauri Tähkä & Elonkerjuu sekä Herra Ylppö ja Ihmiset, The Green Bee sekä taiderock-yhtye Von Hertzen Brothers.

Edellä mainittujen lisäksi tapahtumassa esiintyvät myös muiden muassa Kotiteollisuus, Dingo, Paula Koivuniemi, Apulanta, Tuomari Nurmio, Miljoonasade, Veeti Kallio, Matti Johannes Koivu, Ismo Alanko, Kauko Röyhkä & Riku Mattila, PMMP, Negative, Lapko, Viikate, Scandinavian Music Group, So Called Plan, Tero-Petri ja Jukka-Poika.