Ruisrock keräsi lähes 70.000 vierasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tämän vuoden Ruisrock ylitti roimasti yleisötavoitteensa keräten viikonlopun aikana Turun Ruissaloon lähes 70.000 kävijää. Perjantaina paikalla oli 20.000 vierasta, loppuunmyytynä lauantaina 30.000 juhlijaa ja päätöspäivänä runsaat 19.000 kävijää.

Perjantaina alkanut helle jatkui aina lauantai-iltaan saakka, ja myös sunnuntaita vietettiin poutaisen lämpimässä kelissä. Tänä vuonna suurimmiksi suosikeiksi kohosivat kotimaiset artistit.

Lauantai-iltana esiintyneet HIM ja Hanoi Rocks keräsivät molemmat kymmentuhatpäiset yleisöt. Suomalaisista yhtyeistä myös Nightwish, Disco Ensemble ja Apulanta saivat yleisön hyppimään ja maaperän tärisemään. Ulkomaisista bändeistä suurinta suosiota nauttivat Flogging Molly, The Ark, Bullet For My Valentine, Kent sekä festivaalin päättäneet The National ja Interpol.

– Festivaalit onnistuivat hyvin ja sää suosi tapahtumaa. Ruissalon kansanpuisto on varsinkin aurinkoisella säällä Euroopan paras festivaalialue ja se osoitti jälleen kerran toimivuutensa. Yleisö viihtyi, käyttäytyi hyvin ja nautti useista loistavista esiintyjistä, kommentoi festivaalin promoottori Juhani Merimaa, joka on lähipäivinä myös Staran videohaastattelussa.

Ruisrockin tärkein teema kuluvana vuonna on ollut ympäristöystävällisyys ja materiaalien uusiokäyttö. Festivaalin sähköntarve tyydytettiin tuulivoimalla tuotetulla hyötytuulisähköllä, roska-astioiden määrää lisättiin merkittävästi ja erilaisten materiaalien uusiokäyttöön panostettiin aikaisempia vuosia enemmän.

– Olemme pyrkineet minimoimaan jätteen määrän ja tavoitteenamme oli saada mahdollisimman paljon materiaaleja kierrätykseen sen sijaan, että kuljettaisimme kaiken kaatopaikalle, kertoi Ruisrockin kierrätysvastaava Piia Lääveri.