Jone Nikula raivostui rasistille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara uutisoi viikonloppuna, että mediapersoona Jone Nikula oli lauantai-iltana mukana Ruisrockin vip-tiloissa tapahtuneessa välikohtauksessa tuolloin tuntemattomaksi jääneen miehen kanssa. Nyt miehen henkilöllisyys on selvinnyt.

Käsirysyn toinen osapuoli oli tunnettu turkulainen kunnallispoliitikko Olavi Mäenpää, joka tunnetaan äärioikeistolaisista mielipiteistään. Nikula raivostui Mäenpäälle, koska tämä tuli haastamaan hänelle riitaa. Välikohtauksen aikana poliitikko yritti myös potkaista Nikulaa.

– Hän tuli hieromaan tuttavuutta, mutta mä en edes kättele sellaisia jätkiä. Siitä se sitten hermostui ja tuli pian uudestaan haastamaan riitaa. Aikuinen mies eikä saa potkuaan perille. Mun mielestä se kertoo jo aika paljon, Nikula kertoi MTV3:n Viihdeuutisille.

Äänekäs välikohtaus päättyi järjestysmiesten väliintuloon ja Nikula poistui vip-tiloista vapaaehtoisesti. Mäenpää seurueineen jouduttiin hetken kuluttua kuitenkin ohjaamaan ulos järjestysmiesten toimesta.

Rasistina tunnettu Olavi Mäenpää on Turun kaupunginvaltuutettu ja Suomen Kansan Sinivalkoiset -yhdistyksen puheenjohtaja. Hänet erotettiin Suomen Maaseudun Puolueesta vuonna 1986 ja poistettiin Perussuomalaisten ehdokaslistoilta vuonna 1999, koska häntä syytettiin rasististen taulujen pystyttämisestä somalien suosimalle jalkapallokentälle. Mäenpää on myös tuomittu rasistisista kommenteistaan oikeudessa.