Red Hot Chili Peppers haastoi vaatefirman oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Red Hot Chili Peppers -yhtyeen taustavoimat ovat haastanut vaatefirman oikeuteen yhtyeen logon luvattomasta käyttämisestä. Bändi vaatii yhtiöltä nyt noin 7 miljoonan euron korvauksia, koska logoa oli käytetty yhtiön valmistaman takin selkämyksessä.

RHCP-yhtyeen taustalla toimiva Bravada International omistaa oikeudet myös Guns’N’ Roses ja Led Zeppelin -yhtyeiden logoihin. Nyt yhtiö on haastanut vaatevalmistaja Back-Liten ja sen omistajan Gary Shafferin tavaramerkkirikkomuksesta.

Kiistan alkuvaiheet ovat hieman hämärän peitossa, mutta ilmeisesti kyseessä oli vain yksi ainoa takki. Eräs fani oli pyytänyt yhtiötä valmistamaan kyseisen takin Grammy Awardseja varten, mutta nyt tempaus on saattanut takin valmistajan ongelmiin.

Koska takkeja on valmistettu vain yksi, vaikuttaa miljoonien korvausvaatimus varsin suurelta. Myös Red Hot Chili Peppers -yhtyeelle takin valmistamisesta aiheutunut taloudellinen haitta voi olla hyvin vaikea näyttää toteen.