Intialaiset oikeuteen Harry Potterin nimen varastamisesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin ja menestyneimpiin elokuvasarjoihin lukeutuva Harry Potter on saamassa seuraa intiasta, kun Bollywoodin elokuvapomot aikovat tehdä elokuvan hahmosta nimeltä Hari Puttar. Nyt Potterin tuotantoyhtiö on kuitenkin käymässä oikeustaistoon suunnitelmien peruuttamiseksi.

Intiassa suunnitellaan parhaillaan elokuvaan nimeltä Hari Puttar: A Comedy of Terrors, jonka nimi viittaa Warner Bros. -studion mukaan liikaa Harry Potteriin ja on siten sekoitettavissa.

Tavaramerkkikiista ei ole ensimmäinen laatuaan, sillä intialaiset ovat usein tehneet omia versioitaan länsimaissa suosituista elokuvista ja hahmoista. Elokuvaa suunnittelevan Mirchi Movies -yhtiön mukaan sekoittumisvaaraa ei tälläkään kertaa ole.

– Ei ole olemassa minkäänlaista linkkiä Haru Puttarin ja Harry Potterin välillä. Hari on Intiassa yleinen nimi ja Puttar tarkoittaa paikallisella kielellä poikaa. Vaikka nimi rimmaa Harry Potterin kanssa, kaikella pitää olla rajansa, vastaava tuottaja Munish Purii kertoi Yahoo! Newsin mukaan.

Intialaisen elokuvan tarina kertoo pojasta, joka jää yksin kotiin hänen vanhempiensa lähtiessä lomalle. Poika taistelee taloon pyrkiviä murtovarkaita vastaan. Elokuvan nimi on siis ”lainattu” Harry Potterilta ja tarina niin ikään menestyneestä elokuvasarjasta Yksin kotona. Leffan on määrä saada ensi-iltansa jo 12. syyskuuta. Oikeudenkäynnin ensimmäinen istunto pidetään 2. syyskuuta.

Uusimmat