Kelis haastoi poliisit oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu r&b-tähti Kelis pidätettiin taannoin virkavallan vastustamisesta, mutta syytteet on nyt kumottu. Nyt on kuitenkin Kelisin vuoro haastaa kyseiset poliisit oikeuteen.

Artisti pidätettiin kuluvan vuoden maaliskuussa Miamissa, Floridassa, koska kaksi siviiliasuista poliisia syytti häntä virkavallan vastustamisesta hänen huudettuaan poliiseille. Juttu oli menossa oikeuteen, mutta tuomari Antonio Arzola katsoi, ettei näyttö riitä oikeusjuttuun, E! News kertoi.

Tapauksesta suivaantunut Kelis on nyt haastanut Miamin poliisin oikeuteen aiheettomasta pidätyksestä ja ihmisoikeuksiensa loukkaamisesta.

– Poliisi ei voi pidättää ketä tahansa vain siksi, että joku kyseenalaistaa poliisin toiminnan oikeellisuuden. Hänellä oli täysi oikeus kritisoida poliisin toimintaa. Silti hänet pidätettiin ja siten loukattiin hänen perustuslaillisia oikeuksiaan, Kelisin lakimies Ira Loewy kommentoi tapausta.

Lisäksi lakimies kritisoi voimakkaasti sitä, että poliisi julkaisti pidätyksestä lehdistötiedotteen. Kelisin mukaan tiedotteen tarkoituksena oli vahingoittaa hänen mainettaan.