YouTube tarjoaa suosikkisarjoja ilmaiseksi – mutta ei Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin videopalvelu YouTube on laajentanut tarjontaansa lyhyistä videopätkistä kokonaisiin televisiosarjojen jaksoihin. Tarjontaan ovat nyt tulleet muiden muassa takavuosien suosikkisarjat McGyver, StarTrek ja Beverly Hills 90210.

Asiasta uutisoineen Tietokone-lehden mukaan televisiosarjoja voi kuitenkin seurata tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa, kuten myös muiden muassa ABC-kanavan taannoin lanseeraamassa vastaavassa palvelussa. Suomalaiset katsojat ovat kuitenkin löytäneet keinoja katsoa sarjoja myös Suomesta käsin. Sarjat löytyvät tältä sivulta.

YouTube on tehnyt aiemminkin muutamia poikkeuksia jakamiensa videoiden maksimipituuteen, joka on normaalisti kymmenen minuuttia. Esimerkiksi 9/11 -dokumenttien pituus voi palvelussa olla jopa kaksi tuntia. Nyt lanseeratussa televisiosarjojen esitysmuodossa ohjelmien yhteydessä näytetään kahdenlaista mainontaa, Tietokone-lehti kertoi.