High School Musical suoraan leffaykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina Suomessakin ensi-iltansa saanut High School Musical 3 : Senior Year aloitti vahvasti Yhdysvalloissa. Supersuositun leffasarjan tuorein versio nousi nimittäin suoraan leffalistan ykköseksi.

Toisella sijalla viikonlopun katsojatilastoissa oleva Saw jäi musikaalille lipunmyynnillä mitattuna peräti 12 miljoonaa dollaria. High School Musical tuotti viikonlopussa 42,0 miljoonaa dollaria, kun Saw joutui tyytymään 30,5 miljoonaan.

Suomalaispeliin perustuva Max Payne on pudonnut selvästi, sillä se tuotti enää 7,6 miljoonan lipputulot, jolla summalla elokuva sijoittui kuitenkin katsojatilaston kolmanneksi. Viiden suosituimman elokuvan joukkoon mahtuivat myös Beverly Hills Chihuahua sekä Pride And Glory, CNN uutisoi.

High School Musical 3 : Senior Year -elokuvan pääosissa nähdään Zac Efron, Vanessa Hudgens ja Ashley Tisdale. Elokuvan arvostelun voi lukea tästä. Leffan kanssa samaan aikaan julkaistiin myös leffan sountrack-kokoelma, joka on aiempien elokuvien kohdalla ollut myös todellinen myyntimenestys.